<div dir="ltr">Hi Mike,<div><br></div><div>I've tried the other device (A Cloudlifter CL-1) on a separate mixer and it works as expected.   I should have spent more time looking at that schematic -- the 24V on the phantom power switch doesn't make sense to me, either.  </div><div><br></div><div>I'm just piggybacking on what others have compiled.  A lot of the sleuthing goes to Khron:</div><div><br></div><div><a href="https://khronscave.blogspot.com/2021/02/66-audient-id22-teardown.html?m=1" target="_blank">https://khronscave.blogspot.com/2021/02/66-audient-id22-teardown.html?m=1</a></div><div><br></div><div>Plus a great deal of general griping on gearspace</div><div><br></div><div><a href="https://gearspace.com/board/music-computers/1050068-audient-id22-issues.html" target="_blank">https://gearspace.com/board/music-computers/1050068-audient-id22-issues.html</a></div></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr" class="gmail_attr">On Thu, Apr 29, 2021 at 12:57 PM Mike Bryant <<a href="mailto:mbryant@futurehorizons.com">mbryant@futurehorizons.com</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">





<div lang="EN-GB">
<div class="gmail-m_3069639146926190060WordSection1">
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="font-size:10pt;font-family:Tahoma,sans-serif"><br>
<br>
</span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11pt;font-family:Calibri,sans-serif;color:rgb(31,73,125)">Definitely not based on the Douglas Self preamp – his has balanced feedback whereas this has unbalanced feedback and is a bit of a mish-mash of other designs. 
<u></u><u></u></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11pt;font-family:Calibri,sans-serif;color:rgb(31,73,125)"><u></u> <u></u></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11pt;font-family:Calibri,sans-serif;color:rgb(31,73,125)">Have you checked whatever you are plugging in using the phantom power on another device ?   Sounds like it may have a large input capacitor and is taking far
 more current than the 6k8 resistors can supply.   The phantom power arrangement shown is the one used on all but the highest end devices.  That said R7 is only connected to 24V on your schematic.  This must be wrong if it gets to 44V eventually, but one wonders
 if there is more circuitry than shown.<u></u><u></u></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11pt;font-family:Calibri,sans-serif;color:rgb(31,73,125)"><u></u> <u></u></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11pt;font-family:Calibri,sans-serif;color:rgb(31,73,125)"><u></u> <u></u></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:11pt;font-family:Calibri,sans-serif;color:rgb(31,73,125)"><u></u> <u></u></span></p>
<p class="MsoNormal"><b><span lang="EN-US" style="font-size:10pt;font-family:Tahoma,sans-serif">From:</span></b><span lang="EN-US" style="font-size:10pt;font-family:Tahoma,sans-serif"> Synth-diy [mailto:<a href="mailto:synth-diy-bounces@synth-diy.org" target="_blank">synth-diy-bounces@synth-diy.org</a>]
<b>On Behalf Of </b>Jimmy Moore via Synth-diy<br>
<b>Sent:</b> 29 April 2021 18:35<br>
<b>To:</b> synth-diy mailing list<br>
<b>Subject:</b> [sdiy] [OT?] Audient iD22 audio interface phantom power issues<u></u><u></u></span></p>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
<div>
<div>
<p class="MsoNormal">(Less to do with synths, but still in the broader signal chain, so apologies for being somewhat OT)<u></u><u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I have an Audient iD22 interface that's been great for the 6 years I've owned it. However, using phantom power (for the first time) only output 38VDC, which eventually climbed up to 44-45VDC, and seems to sit there. I've had trouble using
 it to power a cloudlifter.<u></u><u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I don't have schematics for the Audient iD22, but its preamp circuit is apparently inspired from
<a href="https://patentimages.storage.googleapis.com/52/76/46/8792fb86ea4215/GB2242089A.pdf" target="_blank">
Douglas Self's Soundcraft preamp</a>.  Someone else <a href="https://1.bp.blogspot.com/-1twYw6xYHS0/YBh0OBol7sI/AAAAAAAAELs/VR6cPIPxRtAQULgTOpiTylR9FPWWshplgCLcBGAsYHQ/s1751/PreampSchematic.png" title="" target="_blank">
reverse-engineered a schematic</a> indicating the P48 source and specific componentry -- it touches a few 47uF Jamicon caps which might play a role.<u></u><u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Would anyone know why a phantom power circuit (or this circuit?) would produce such low and variable output? 
<u></u><u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Audient's power controller -- an <a href="https://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/3439fs.pdf" target="_blank">
LT3439</a> -- is responsible for generating the various power rails in the device, which is not without some questionable design choices from an undersized heatsink and potentially
<a href="https://1.bp.blogspot.com/-bNr19B8hntQ/YBmtQyRfP5I/AAAAAAAAEMI/QdWLMuHWTdUoV9MWjmX_zIxosI2PVEhowCLcBGAsYHQ/s2048/IMG_1292.jpg" title="" target="_blank">
not being properly soldered to the ground plane</a> to help with heat dissipation (source and more info
<a href="https://khronscave.blogspot.com/2021/02/67-audient-id22-part-2-repair.html?m=1" target="_blank">
here</a>)<u></u><u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><a href="https://utahjimmy.github.io/projects/8_project-audient/" target="_blank">I've written up my own explorations into this</a>, but the TL;DR is: things get really hot on the inside, and perhaps this is all due to component wear and tear.<u></u><u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">I'm only a hobbyist, and not sure if something like this is fixable. Regardless, I am very curious to hear people's thoughts on what might cause my output to be low, but slowly increase over time. Does this sound like a capacitor problem? 
 A power controller problem?  Both?<u></u><u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p>
</div>
<div>
<p class="MsoNormal">Thanks for your time!<u></u><u></u></p>
</div>
</div>
</div>
</div>

</blockquote></div>