[sdiy] SPV-355 -15V rail issue

Florian Anwander fanwander at mnet-online.de
Sun Jun 18 11:40:48 CEST 2023


PS: there is a picture of the PCB at 
https://www.joness.com/gr300/pics/SPV-355/Roland_SPV-355_13.JPG but I 
could not find them (yet).

Am 18.06.23 um 11:38 schrieb Florian Anwander:
> Though it is a shot in the mist:
>
> There are three types of tantalum capactors listed in the service 
> manual. I bet those are on the supply rails and I bet (a little bit 
> less) one of them got shorted.
>
>
>
>
> Florian
>
> Am 16.06.23 um 19:12 schrieb Todd Sines via Synth-diy:
>> I have an SPV-355 that was behaving adequately fine until recently. 
>> Unit will power on, (and LEDs illuminate correctly) if the -15V 
>> LM7915 is unplugged, when engaged, it shorts and blows both fuses.
>>
>> Wonder if anyone’s encountered this and if so, what did you do, or 
>> where did you look first?
>>
>>
>> Todd
>>
>> _______________________________________________
>> Synth-diy mailing list
>> Synth-diy at synth-diy.org
>> http://synth-diy.org/mailman/listinfo/synth-diy
>> Selling or trading? Usemarketplace at synth-diy.org
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://synth-diy.org/pipermail/synth-diy/attachments/20230618/95084cdc/attachment.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: kiJb1bnXjLNtD1VZ.png
Type: image/png
Size: 32904 bytes
Desc: not available
URL: <http://synth-diy.org/pipermail/synth-diy/attachments/20230618/95084cdc/attachment.png>


More information about the Synth-diy mailing list