[sdiy] Bizarre Xpander Tuning Problem

cheater cheater cheater00social at gmail.com
Wed Aug 11 14:00:01 CEST 2021


I would check the output and see if they actually *are* in tune during
the procedure. Record the signal into a computer.

On Wed, Aug 11, 2021 at 9:26 AM Maarten Halmans <diy at artefacts.nl> wrote:
>
> You might have already checked this but maybe one of the selection
> switches of the tri, saw or noise is still on during auto tune? If there
> is a problem with one these control signals it affects all VCO's.
>
> Cheers,
> Maarten
>
>
> Op 10-8-2021 om 20:37 schreef gm via Synth-diy:
> > I have here an Xpander that will either pass or fail Tune, but will
> > always have the VCO 1s in perfect tune & scale, while all six VCO 2s
> > will be out of tune & out of scale.
> >
> > Did the usual replacement of all DAC components, and the ICs involved
> > in the tuning routine;  no help.
> >
> > Am struggling to find what all six VCO 2s have in common that might be
> > causing this;  any pointers would be greatly appreciated.
> >
> > ~GMM
> > _______________________________________________
> > Synth-diy mailing list
> > Synth-diy at synth-diy.org
> > http://synth-diy.org/mailman/listinfo/synth-diy
> > Selling or trading? Use marketplace at synth-diy.org
> _______________________________________________
> Synth-diy mailing list
> Synth-diy at synth-diy.org
> http://synth-diy.org/mailman/listinfo/synth-diy
> Selling or trading? Use marketplace at synth-diy.org



More information about the Synth-diy mailing list