Hi !<div>Finally, it wasn't such a big fixing. After looking at the components and circuit board, i realised that one of the two filtering condos was cold soldered. </div><div>Now it works ! </div><div>Thanks for your tricks and advices.</div><div>Best</div><div>J.<br><br>Le lundi 5 avril 2021, Ingo Debus via Synth-diy <<a href="mailto:synth-diy@synth-diy.org">synth-diy@synth-diy.org</a>> a écrit :<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><br>
> Am 04.04.2021 um 20:28 schrieb cheater cheater via Synth-diy <<a href="mailto:synth-diy@synth-diy.org">synth-diy@synth-diy.org</a>>:<br>
> <br>
>> What would be the best way to emulate the speaker load ? A resistor connected to the output ?<br>
> <br>
> This might be surprising but... the original speaker that's still in<br>
> the cabinet.<br>
<br>
In my experience so far almost all transistor amps run fine without a load (not so with tube amps - never run those without a load). But to be sure that they really work you need to connect a load. It’s possible that they appear to work without a load but don’t as soon as a load is connected.<br>
<br>
Using a speaker as a load for an amp of unknown state is risky - if the amp is defective it could fry the speaker very quickly (been there, done that).<br>
<br>
Ingo<br>
______________________________<wbr>_________________<br>
Synth-diy mailing list<br>
<a href="mailto:Synth-diy@synth-diy.org">Synth-diy@synth-diy.org</a><br>
<a href="http://synth-diy.org/mailman/listinfo/synth-diy" target="_blank">http://synth-diy.org/mailman/<wbr>listinfo/synth-diy</a><br>
Selling or trading? Use <a href="mailto:marketplace@synth-diy.org">marketplace@synth-diy.org</a><br>
</blockquote></div><br><br>-- <br><div dir="ltr"><div><div dir="ltr"><div><a href="https://hearthis.at/jean-bender/" target="_blank">Jean Bender</a><br><br><a href="http://h.a.k.free.fr/" target="_blank">Hak Lofi Record</a><br><br></div><br><div><br><br><br></div></div></div></div><br>